Zgodba naše pice
Pice pečemo že od leta 1991. V zadnjih letih smo zaradi povpraševanja naš meni obogatili tudi z izjemno okusnimi veganskimi picami z veganskim sirom in pa tudi z brezglutenskimi picami.
Za pripravo testa naših pic uporabljamo skrbno izbrano mešanico krušnih mok in 100% polnozrnato ekološko pridelano piro, ki ne obremenjuje želodca in je zaradi vsebnosti vlaknin lažje prebavljiva.
Moka, ki jo dobimo pri lokalnih slovenskih pridelovalcih s tradicionalnim mletjem na kamen, ohrani v sebi veliko več vitaminov, mineralov in beljakovin.
Za vzhajanje testa uporabljamo polnovredno pirino predtesto ki spodbuja tvorjenje divjih kvasovk, kar povzroči naraven proces fermentacije. Imamo tudi brezglutensko testo za brezglutenske pice.
Krušna peč omogoča peko na zelo visoki temperaturi, kar poskrbi, da se pica speče v čim krajšem času in tako ostane sočna v notranjosti, okoli pa jo obdaja hrustljava skorjica.